Enkóder átalakítók

Bináris kimenetű átalakító (Binary output converter)

Az NCV-20 típusú átalakító az egyszeres (VRE), illetve a többszörös fordulatú (MRE) vagy a lineáris típusú (VLS) ABSOCODER-rel detektált abszolút pozíció információt alakítja át bináris, vagy gray kóddá a kimenetén. Nagyfokú megbízhatóság, különleges strapabíróság és kompakt kialakítás jellemzi. Az aktuális pozíció az átalakítón található forgókapcsolóval gyorsan és könnyedén beállítható. Az eszköz mind az UL (UL508) és a CE (EMC Directive) szabványoknak megfelel.

Impulzus kimenetű átalakító (Pulse output converter) ABSO PULPUL

Az ABSO PULPUL átalakító a teljesen abszolút pozícióérzékelőkkel, az ABSOCODER-ekkel használható együtt. Az átalakító bemenetére az ABSOCODER által szolgáltatott impulzusok érkeznek, kimenetén pedig szintén egy impulzussorozat jelenik meg, melynek tulajdonságai az átalakítóval befolyásolhatóak. Állítható az ABSOCODER által egy körülfordulás alatt szolgáltatott impulzusok száma, az A és B impulzusok egymáshoz képesti fázishelyzete, illetve elérhető a Z impulzus jel is. Az átalakító továbbá képes a kimenő impulzussorozatot BCD, vagy bináris formátumban is szolgáltatni. Az átalakító kimenetére kapcsolódó PLC rendszernek az impulzussorozaton kívül hiba jeleket is képes szolgáltatni. Az eszköz kialakítása strapabíró és kompakt.

Végálláskapcsoló kimeneti vezérlő (Limit switch output controller) VARILIMIT

A VARILIMIT vezérlő az iparban rendszeresen használt mechanikus végálláskapcsolók kiváltására hivatott azáltal, hogy a végállásokat elektronikus formában detektálja, mechanikus kontaktusok helyett. A VARILIMIT vezérlő egy ABSOCODER-hez csatlakozik, mely által szolgáltatott impulzussorozatból képes megállapítani különböző kitüntetett pozíciókat és végállásokat. A pozíciók beállítása gyors és egyszerű, az eszköz kialakítása kompakt, strapabíró és használata minimális vezetékezést igényel. Az abszolút pozícióérzékelési eljárásnak köszönhetően tápkimaradás esetén nincs szükség újbóli kalibrációra.

Hálózati átalakítók (Network Solution Controller)

Az NSD hálózati átalakítói segítségével I/O kapcsolatot alakíthatunk ki egy ABSOCODER és az automatizálásban rendszeresen alkalmazott ipari kommunikációs hálózatok között, mint például CC-Link (VE/VM-2CC), Profibus (VE/VM-2PR), Device Net (NCV-20NDN), EtherNet/IP (NCW-3DNIP), ErhetCAT (NCW-3DNEC).

PLC modul átalakító (PLC module converter)

A Mitsubishi Q PLC vagy R PLC hátlapra illeszthető PLC modul átalakítók segítségével integrálhatjuk a nagy felbontású és magas megbízhatóságú ABSOCODER egység által küldött abszolút pozícióinformációt a PLC rendszerünkhöz. A pozíciódetektálás és a PLC rendszerünk be-, és kimenetei azonos időzítések mellett üzemelnek, így az összehangolt precíz működés biztosított.